Etiketter

Papperetiketter
Hangtags är de pappersetiketter som används vid t.ex. konfektionsförsäljning där prisuppgift, storlek och logotyp vanligtvis finns. Hangtags är värdeskapande för att plagget skall kännas lite mer exklusivt än de som endast har en påklistrad prislapp. 

Gummietiketter
En exklusiv märkningsmetod där tredimensionellt utförande är möjligt och krav på detaljrikedom är högt. Våra maskiner klarar upp till fyra olika nívåer i höjd samt typsnitt ner till 1 mm precision. Gummimärken kan tillverkas i valfri form, storlek och färg. 

Transfer
Transfertryck är en tryckmetod som innebär att man använder en folieskärare för att skära ut en film ur vinyl. Transfermetoden tar längre tid än med t.ex. screentryck och är därför optimal vid låga volymer.

Vävda etiketter
Vävda etiketter inger känsla av kvalité och elegans. De är dessutom väldigt tåliga och behåller sitt utseende under hela sin livslängd. Tack vare modern teknik kan man få vävda etiketter med upp till tolv olika färger där även skuggningar och toningar kan vävas.


Läder / PU-läder 
Våra läderetiketter kan fås i konstläder eller äkta läder. De tillverkas i din egen design, med tryck eller gravering. Vi gör dessa i både Italien och i fjärran. Vi kan erbjuda vegetabilisk läder.


Streckkodsetiketter
Ger dig möjlighet att få mycket information på en etikett. Beroende på etikettformatet kan vi få plats med en streckkod, som kan innehålla löpnummer, bokstäver och t.ex. årtal. Vi kan även erbjuda RFID.

Tvättrådsetiketter
Instruktioner som har med tvättråd, skötsel och materialmix att göra kan tryckas på många olika sorters tyger. Du kan ha upp till sex färger på både bak- och framsida av etiketten. Tål vanlig-och kemtvätt.

Miljömärkta etiketter
Vi kan erbjuda etiketter gjorda av Bambu och printade med färger som är gjorda av sojabönor. De vävda och printade etiketterna kan få i återvunnen PET flaska. Vi gör även dessa i återvunnen polyester och bomull. Pappersetiketter kan göras i FSC papper.

Printade etiketter
Brodyr är en högkvalitativ märkning som sys direkt på plagget. Brodyr är inget som är förtryckt utan görs med hjälp av stygn och kan fås som twill-, filt- eller helbrodyr. Metoden ger trycket hög tålighet och håller kvalitet genom hela sin livslängd.


Vävda märken
Med ett vävt märke får du en exklusiv, tydlig och snygg märkning som passar utmärkt på en mer dressad look så som piké, kavaj, skjortor. Vävda märken går att få med transferbaksida för att kunna värmas fast direkt på plagget